E-learningRekrutacjaOferta edukacyjnaOgłoszeniaKontakt

Kwalifikacja: T.15.Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

Opublikowano: piątek, 03 VII 2015, 13:28

Kwalifikacja: T.15.Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

Kwalifikacja w zawodzie: Kucharz 512001, Technik żywienia i usług gastronomicznych  343404

Kwalifikacyjny kurs zawodowy skierowany jest do absolwentów: ośmioletniej szkoły podstawowej, gimnazjum, zasadniczej szkoły zawodowej, szkół średnich i wyższych.

Kwalifikacyjne Kursy Zawodowe to bezpłatna forma uzyskania kwalifikacji zawodowych!

Warunki rekrutacji na kurs:

- ukończone 18 lat,

- złożenie kompletu dokumentów,

   w sekretariacie CKZiU, Chojnice ul. Świętopełka 3.

Kształcenie  ma na celu przygotowanie słuchaczy do wykonywania pracy w zakresie planowania i oceny żywienia,organizowania produkcji gastronomicznejoraz planowania i wykonywania usług gastronomicznych.

Słuchacz zdaje zewnętrzny egzamin potwierdzający kwalifikacje T.15.  w zawodzie.

Technik żywienia i usług gastronomicznych może pracować:

- wfirmachcateringowych,restauracjach,barach,szpitalach,hotelach,

- może prowadzić własną działalności gospodarczą w ramach kwalifikacji zawodowych.

Informacje na temat kształcenia w kwalifikacji T.15.:

• system zaoczny lub stacjonarny (wieczorowy) - w zależności od ustaleń grupy
• okres nauki: 1,5 roku  (semestry).

Słuchacz po uzupełnieniu kwalifikacji T. 6. Sporządzanie potraw i napojów oraz uzyskaniu wykształcenia średniego, może uzyskać tytuł Technik żywienia i usług gastronomicznych.

ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ RÓWNOLEGŁEGO UKOŃCZENIA

LICEUM  OGÓLNOKSZTAŁCĄCEGO W CKZiU W CHOJNICAC

Podanie o przyjęcie na kwalifikacyjny kurs  zawodowy  pobierz plik



© Copyright 2011 - 2018 Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Chojnicach