E-learningRekrutacjaOferta edukacyjnaOgłoszeniaKontakt

Kwalifikacja: T.9. Wykonywanie usług kelnerskich i T.10. Organizacja usług gastronomicznych

Opublikowano: piątek, 03 VII 2015, 13:17

Kwalifikacja: T.9. Wykonywanie usług kelnerskich

                      T.10. Organizacja usług gastronomicznych

Kwalifikacje w zawodzie:  Kelner 513101

Kwalifikacyjny kurs zawodowy skierowany jest do absolwentów: ośmioletniej szkoły podstawowej, gimnazjum, zasadniczej szkoły zawodowej, szkół średnich i wyższych.

Kwalifikacyjne Kursy Zawodowe to bezpłatna forma uzyskania kwalifikacji zawodowych!

Warunki rekrutacji na kurs:

- ukończone 18 lat,

- złożenie kompletu dokumentów,

   w sekretariacie CKZiU, Chojnice ul. Świętopełka 3.

Kształcenie w zawodzie ma na celu przygotowanie słuchaczy do wykonywania pracy w zakresie sporządzania potraw i napojów, obsługi gości, planowania usług gastronomicznych oraz rozliczania usług gastronomicznych.

Słuchacz zdaje zewnętrzny egzamin potwierdzający kwalifikacje T.9. i T.10. w zawodzie.

Możliwości zatrudnienia w:

-  restauracjach, kawiarniach, hotelach, barach szybkiej obsługi, gospodach, zajazdach, zakładach żywienia zbiorowego: pensjonatach, domach wczasowych, na statkach i promach,
- może prowadzić własną działalności gospodarczą w ramach kwalifikacji zawodowych.

Informacje na temat kształcenia w zawodzie:

• system zaoczny lub stacjonarny (wieczorowy) - w zależności od ustaleń grupy
• okres nauki: 2lata (4 semestry).

ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ RÓWNOLEGŁEGO UKOŃCZENIA

LICEUM  OGÓLNOKSZTAŁCĄCEGO W CKZiU W CHOJNICACH

Podanie o przyjęcie na kwalifikacyjny kurs  zawodowy  pobierz plik



© Copyright 2011 - 2018 Centrum Kształcenia Ustawicznego w Chojnicach