E-learningRekrutacjaOferta edukacyjnaOgłoszeniaKontakt

Kwalifikacja: T.6.Sporządzanie potraw i napojów

Opublikowano: piątek, 03 VII 2015, 13:09

Kwalifikacja: T.6.Sporządzanie potraw i napojów

Kwalifikacja w zawodzie: Kucharz 751207, Technik żywienia i usług gastronomicznych 343404

Kwalifikacyjny kurs zawodowy skierowany jest do absolwentów: ośmioletniej szkoły podstawowej, gimnazjum, zasadniczej szkoły zawodowej, szkół średnich i wyższych.

Kwalifikacyjne Kursy Zawodowe to bezpłatna forma uzyskania kwalifikacji zawodowych!

Warunki rekrutacji na kurs:

- ukończone 18 lat,

- złożenie kompletu dokumentów,

   w sekretariacie CKZiU, Chojnice ul. Świętopełka 3.

Kształcenie w zawodzie ma na celu przygotowanie słuchaczy do wykonywania pracy w zakresie przechowywania żywności, sporządzania potraw i napojów oraz ekspediowania potraw i napojów.

Słuchacz zdaje zewnętrzny egzamin potwierdzający kwalifikacje T.6. w zawodzie.

Możliwości zatrudnienia w:

- restauracjach, hotelach, ośrodkach wypoczynkowych, barach, sanatoriach, szpitalach, ośrodkach SPA, szkołach, przedszkolach, cateringu,

- może prowadzić własną działalności gospodarczą w ramach kwalifikacji zawodowych.

Informacje na temat kształcenia w zawodzie:

• system zaoczny lub stacjonarny (wieczorowy) - w zależności od ustaleń grupy
• okres nauki: 1,5 roku  (3 semestry).

Słuchacz po uzupełnieniu kwalifikacjin T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych oraz uzyskaniu wykształcenia średniego, może uzyskać tytuł Technik żywienia i usług gastronomicznych.

ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ RÓWNOLEGŁEGO UKOŃCZENIA

LICEUM  OGÓLNOKSZTAŁCĄCEGO W CKZiU W CHOJNICACH

Podanie o przyjęcie na kwalifikacyjny kurs  zawodowy  pobierz plik



© Copyright 2011 - 2018 Centrum Kształcenia Ustawicznego w Chojnicach