E-learningRekrutacjaOferta edukacyjnaOgłoszeniaKontakt

Kwalifikacja: T.3.Produkcja wyrobów piekarskich

Opublikowano: piątek, 03 VII 2015, 12:52

Kwalifikacja: T.3.Produkcja wyrobów piekarskich

Kwalifikacja w zawodzie: Piekarz 751204. Technik technologii żywności 314403

Kwalifikacyjny kurs zawodowy skierowany jest do absolwentów: ośmioletniej szkoły podstawowej, gimnazjum, zasadniczej szkoły zawodowej, szkół średnich i wyższych.

Kwalifikacyjne Kursy Zawodowe to bezpłatna forma uzyskania kwalifikacji zawodowych!

Warunki rekrutacji na kurs:

- ukończone 18 lat,

- złożenie kompletu dokumentów,

   w sekretariacie CKZiU, Chojnice ul. Świętopełka 3.

Kształcenie w zawodzie ma na celu przygotowanie słuchaczy do wykonywania pracy w zakresie przygotowywania surowców do produkcji wyrobów piekarskich, sporządzania półproduktów piekarskich, wypieku pieczywa, obsługiwania maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów piekarskich.

Słuchacz zdaje zewnętrzny egzamin potwierdzający kwalifikacje T.3.  w zawodzie.

Możliwości zatrudnienia w:

- piekarni, zakładach produkcyjnych,

- może prowadzić własną działalności gospodarczą w ramach kwalifikacji zawodowych.

Informacje na temat kształcenia w zawodzie:

• system zaoczny lub stacjonarny (wieczorowy) - w zależności od ustaleń grupy
• okres nauki: 1,5 roku  (3 semestry).

Słuchacz po uzupełnieniu kwalifikacji T.16. Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych oraz uzyskaniu wykształcenia średniego, może uzyskać tytuł Technik technologii żywności.

ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ RÓWNOLEGŁEGO UKOŃCZENIA

LICEUM  OGÓLNOKSZTAŁCĄCEGO W CKZiU W CHOJNICACH

Podanie o przyjęcie na kwalifikacyjny kurs  zawodowy  pobierz plik



© Copyright 2011 - 2018 Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Chojnicach